16 thoughts on “Blackwater boss wants riches from anti-refugee violence in Europe

 1. “Prince’s proposed refugee “solution” involves a “public-private partnership” – a euphemism of sorts for what appears to boil down to a privatised war on refugees. He envisions “base camps” for security personnel “alongside a new border fence” in Libya, with border police “consist[ing] of mentors with a European law enforcement background, supported by locals trained in key basic skills”.

  Prince writes: “All personnel would be armed and have agreed-upon rules of engagement and migrant detention and repatriation policy. Each base would have airborne surveillance and search and rescue as well as armed vehicle quick reaction forces. Air operations would be provided by third-party professional providers, as would medical evacuation services.”

  The “mentors”, Prince specifies, “would be the skeleton structure of the unit providing key leadership, intelligence co-ordination, communications, medical and logistics expertise”.

  As for what global entity might be called upon to supervise the whole shebang, maybe something with the words “frontier services” in its title?”

  Auschwitz?

  Like

 2. Pingback: Blackwater mercenary boss Prince Trump adviser | Dear Kitty. Some blog

 3. Pingback: Ecuadorean farmers against DynCorp mercenaries | Dear Kitty. Some blog

 4. Pingback: Governments torturing refugees, new report | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: Stop September London arms fair | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: Mafia-run refugee camps in Italy | Dear Kitty. Some blog

 7. Pingback: Dutch government returning gay refugee to his death in Iraq | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Blackwater-Academi mercenaries’ contract on Iraq? | Dear Kitty. Some blog

 9. Pingback: New York Times opposes war profiteers, but only Russian ones | Dear Kitty. Some blog

 10. Pingback: Donald Trump and Bush’s, Blair’s mercenaries | Dear Kitty. Some blog

 11. Pingback: Blackwater-Dick Cheney United States assassination program discovered | Dear Kitty. Some blog

 12. Pingback: Styx and Eldorado, new films on refugees | Dear Kitty. Some blog

 13. Mark Akkerman bij het protest gisteren tegen het verdrinken van vluchtelingen: “de wapenindustrie profiteert”

  Gisteren demonstreerden zo’n twintig mensen bij het ministerie van Justitie in Den Haag, en later ook nog in de buurt van het ministerie van Buitenlandse Zaken, tegen de verschrikkelijke politiek van migratiebeheersing van de EU. De actie op een drukke plek vlakbij station Den Haag Centraal, die was georganiseerd door het No Border Network, trok veel aandacht. Dat kwam vooral door de talloze zwemvesten die op straat lagen verspreid en door het reusachtige spandoek met de tekst “Borders kill”. Lees meer:

  https://www.doorbraak.eu/mark-akkerman-bij-het-protest-gisteren-tegen-het-verdrinken-van-vluchtelingen-de-wapenindustrie-profiteert/

  Like

 14. Blokkade Hengelo

  Persbericht – Stop the War on Migrants! en AAGU

  19 oktober 2018

  Blokkade wapenbedrijf Thales in Hengelo tegen verdienen aan ‘vluchtelingencrisis’

  – Thales profiteert van oorlog, repressie, mensenrechtenschendingen en van tegenhouden vluchtelingen

  Sinds 6.30 uur vanochtend blokkeren activisten van Stop the War on Migrants! en de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) de ingangen van wapenbedrijf Thales in Hengelo (Haaksbergerstraat 49). Zij protesteren met de actie tegen de rol van Thales (voorheen bekend als
  Holland Signaalapparaten (HSA)) in de zogenaamde ‘vluchtelingencrisis’. Wapenexporten van Thales dragen bij aan oorlog, repressie en mensenrechtenschendingen, belangrijke oorzaken voor gedwongen migratie. Het bedrijf verdient daarna nog eens aan het leveren van materieel voor
  grensbewaking en -controle om de mensen die hierdoor gedwongen op de vlucht moeten slaan tegen te houden.

  Verschillende mensen hebben zich vastgeketend aan de toegangshekken van Thales, waardoor autoverkeer het bedrijfsterrein niet op kan. Anderen staan met spandoeken bij de poorten en delen flyers uit aan werknemers. Bij de ingang aan de Haaksbergerstraat wordt de lange lijst met
  vluchtelingen die de dood vonden aan de grenzen van ‘Fort Europa’ voorgelezen.
  Een woordvoerder van de activisten zegt: “Thales verdient grof geld aan oorlog en aan het onmenselijke Europese vluchtelingenbeleid. Vandaag maken wij duidelijk dat dit onacceptabel is en dat Thales niet ongestoord dit dodelijke werk kan voortzetten. Met de blokkade worden deze activiteiten van Thales publiekelijk aan de kaak gesteld en even een halt toegeroepen, maar ze zouden natuurlijk voor altijd moeten stoppen.”

  Thales Nederland levert onder meer communicatiesystemen voor Saoedische tanks, die ingezet worden in de verwoestende oorlog in Jemen, en radar voor schepen voor de Egyptische marine, betrokken bij de zeeblokkade van Jemen en bij geweld tegen vluchtelingenschepen. Diverse landen in Noord-Afrika beschikken over marine- en kustwachtschepen voorzien van radarsystemen van Thales, die zij onder meer inzetten voor grensbewaking. Ook op Nederlandse schepen die deelnamen aan de militaire EU-grensbewakingsmissie Operatie Sophia, voor de kust van Libië, en diverse Frontex-operaties is radar van Thales te vinden.

  Door EU-lidstaten en derde landen, vaak met hulp van EU-financiering, te voorzien van middelen voor grensbewaking worden deze grenzen steeds verder gemilitariseerd. Hierdoor worden migranten gedwongen om steeds gevaarlijkere routes te nemen, vallen zij steeds vaker in handen van
  criminele mensensmokkelnetwerken en sterven migranten steeds vaker aan de grenzen van Europa en daarbuiten.

  De woordvoerder van de activisten: “Thales en andere wapenbedrijven voorzien niet enkel in de behoeftes van Fort Europa, maar lobbyen ook actief op nationaal en Europees niveau voor het militariseren van de Europese grenzen en hebben op deze manier grote invloed op het Europese migratiebeleid. De wapenindustrie is er goed in geslaagd migratie eenzijdig als veiligheidsprobleem te framen en daarmee de weg vrij te maken voor de inzet van militaire middelen om dit te bestrijden.”

  Thales draagt met dit alles bij aan het klemzetten van mensen, van twee kanten. Opgejaagd door oorlog en repressie worden zij op de vlucht tegengehouden door grensbewakingssystemen van dezelfde wapenindustrie. Hightech-toepassingen, zoals die van Thales, worden hierbij vaak in puur technische termen gepresenteerd, waardoor het menselijk leed dat erdoor veroorzaakt wordt naar de achtergrond verdwijnt. Hoogtechnologische kennis zou beter aangewend kunnen worden om bijvoorbeeld duurzaamheid te bevorderen.

  Stop the War on Migrants! is een campagne die dit jaar van start ging en zich richt tegen het Europese migratiebeleid, in het bijzonder wapenbedrijven zoals Thales en Airbus die grof verdienen aan de ellende van vluchtelingen. De groep organiseerde eerder protesten bij de Bedrijvendagen op de TU Delft, waar deze bedrijven prominent aanwezig waren, bij de jaarvergadering van Airbus in Amsterdam en bij de Schouwburg Hengelo (in samenwerking met de lokale stichting VEDAN), waar
  Thales een belangrijke sponsor van is. Op de Universiteit Twente werd eerder dit jaar een lunchlezing over de militarisering van Europese grenzen gehouden.

  AAGU voert al langere tijd actie tegen het Nederlandse vluchtelingenbeleid, met name tegen het detentiecentrum Kamp Zeist bij Soesterberg. Een recente campagne richtte zich tegen de gezinsgevangenis die hier gevestigd is.

  Like

 15. Pingback: German deportation of refugees to Afghan war | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.