12 thoughts on “Shell oil lies to children about global warming

 1. Pingback: Hurricane Maria threatens Puerto Rico, other Caribbean islands | Dear Kitty. Some blog

 2. Pingback: United States cities sue Big Oil for climate change | Dear Kitty. Some blog

 3. 30 september 2017 Den Haag subsidieert Shell-lobby

  In den Haag demonstreren 150 mensen tegen de kansen die olieconcern Shell krijgt om schoolkinderen en hun ouders via het onderwijs te bedriegen over klimaatopwarming. Hierbij wordt zij voor deze lobbyactiviteiten ook nog eens door de gemeente Den Haag gesubsidieerd met € 100.000.
  De demonstratie, georganiseerd door ‘Fossielvrij Onderwijs’, begint bij het Malieveld in Den Haag – waar de tenten voor het jaarlijkse ‘Shell Generation Discover’ (hoofdsponsor Shell) staan en waar volgende week duizenden scholieren worden verwacht. Omdat hier op allerlei manieren de belangstelling van de jeugd voor technologie gewekt zou worden, subsidieert de gemeente dit evenement met 100.000 euro. De nu nog niet bezochte paviljoens werden bewaakt door minstens vier politiewagens.
  In feite gebruikt Shell het evenement om het zo voor te stellen, dat zij alles aan duurzame energie doet, maar dat het verder van de regering (belastinggeld) en de klanten afhangt of een klimaatramp wordt voorkomen. Het olieconcern kreeg daarom vorig jaar ook een lobbyprijs voor het evenement.
  Na enige toespraken loopt de demonstratie naar het hoofdkantoor van Shell, waar de vervuilende werkelijkheid van het concern aan de kaak wordt gesteld en daarna naar het ministerie van onderwijs, waar eerlijk onderwijs wordt geëist.

  https://www.rodemorgen.nl/overzicht/nieuws.htm#3135

 4. 26 september 2017 Stop klimaatbedrog oliereuzen

  De actiegroep Fossielvrij onderwijs verzet zich tegen de invloed die oliebedrijven als Shell krijgen in het onderwijs, van basisscholen tot universiteit. Zij mogen in aantrekkelijk vorm gegoten lespakketten hun visie op het de milieuproblemen geven. Daarbij suggereren zij met het milieu begaan te zijn, geven op over initiatieven die zij voor meer duurzaamheid zouden nemen. Tegelijkertijd propageren zij echter het idee dat het gebruik van fossiele brandstoffen tot het eind van deze eeuw nodig zou zijn, omdat er tot dan toe niet voldoende duurzame energie betaalbaar opgewekt zou kunnen worden.
  Een duidelijke leugen, bedoelt om ook de komende generaties – en via de kinderen ook hun ouders – te laten geloven, dat de fossiele energie heel lang onmisbaar is. Een dergelijke beïnvloeding vindt ook plaats met voor kinderen leuke activiteiten zoals ‘Generation Discover’, dat jaarlijks op het Malieveld in Den Haag wordt gehouden.
  ‘Fossielvrij onderwijs’ organiseert hiertegen op zaterdag 30 september een manifestatie op hetzelfde Malieveld, met ook een demonstratie naar het ministerie van onderwijs onder de leus ‘Geen kolen, olie en gas in onze klas!’ De eis is dat het voor de fossiele bedrijven verboden wordt om hun bedrieglijke lessen op scholen te laten geven. Aanvangstijd op het Malieveld 12.30 uur.

  https://www.rodemorgen.nl/overzicht/nieuws.htm#3135

 5. Pingback: Wildfires in California, USA | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: Wildfires in California, USA – The Gaia Gazette

 7. Pingback: Syria signs Paris climate agreement, only Trump against | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Shell oil-Dutch government revolving door protest | Dear Kitty. Some blog

 9. Pingback: Amnesty accuses Shell of murder, rape, torture of Nigerians | Dear Kitty. Some blog

 10. Pingback: Dutch military damage to the environment | Dear Kitty. Some blog

 11. Pingback: Shell oil boss misleading on climate change | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.