Dutch prime minister’s party wants ‘refugee-free’ neighbourhood for themselves


This video says about itself:

Serbia: Refugees battle the cold with song and dance at Croatia border crossing

20 October 2015

Around 2,000 refugees and migrants attempted to pass the time while waiting to cross the border into Croatia from the Serbian border town of Berkasovo, Tuesday.

In the Netherlands, the VVD is the biggest party in the coalition government. VVD politician Mark Rutte is prime minister.

Dutch right-wing daily De Telegraaf usually supports the VVD. However, on 19 October 2015 they reported about plans to house refugees in The Hague.

The government asks villages, towns and cities everywhere in the Netherlands to provide accomodation for refugees, eg, in former army barracks. In The Hague, an alderman of a local political party tried to house refugees in the Julianakazerne, formerly army barracks, now empty. However, the VVD, also represented in the The Hague local government, stopped that plan which would have housed refugees in a posh neighbourhood with mainly expensive houses, and relatively many VVD voters. A neighbourhood where Prime Minister Mark Rutte lives as well. Neighbourhoods like Rutte’s should be refugee-free, according to the VVD.

Sweden: Prime Minister Stefan Löfven on Tuesday condemned a series of suspected arson attacks on asylum accommodation as The Local spoke to officials planning Sweden’s first tent camp for refugees: here.

U.S. is maybe the most active player in Syria’s civil war; has accepted effectively 0% of the conflict’s refugees: here. The same is true for other ‘active players’ like Saudi Arabia.

Texas congressman says we should take in Christian refugees, avoid Muslims: here.

98 thoughts on “Dutch prime minister’s party wants ‘refugee-free’ neighbourhood for themselves

 1. Pingback: Governments against refugees | Dear Kitty. Some blog

 2. “Vluchtelingen welkom”? Wat een onzin!

  Belal is het beu. In de maand nadat de Syrische vluchteling in Nederland is aangekomen, werd hij al op vijf verschillende opvanglocaties ondergebracht. Samen met zijn zwangere vrouw werd hij talloze keren kriskras door het land gesleurd: van Ter Apel en Zeist, naar Hardenberg, Zwolle en Vriezenveen. En nu worden ze opnieuw geïnstrueerd hun koffers te pakken, want de bus staat al klaar om hen naar Franeker te torsen. Het valt nog maar te bezien, hoe lang ze daar dan weer zullen mogen blijven. Ten einde raad zoekt Belal de aandacht van de pers, aan wie hij vertelt niet langer aan overplaatsingen mee te werken, zolang er in zijn asielprocedure geen vooruitgang wordt geboekt.

  Lees meer: http://www.doorbraak.eu/vluchtelingen-welkom-wat-een-onzin/

  Like

 3. Pingback: Dutch racists’ arson of pro-refugee politician’s cars | Dear Kitty. Some blog

 4. Pingback: Austerity only for poor people, not for wars, Eurozone’s Dijsselbloem says | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: ‘Solidarity with Lebanese ISIS victims, like with Paris’ | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: Terrorism, open letter to French President | Dear Kitty. Some blog

 7. Pingback: European Union pressure on Greece for yet harsher anti-refugee measures | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Dutch air force joining bloody war in Syria? | Dear Kitty. Some blog

 9. Pingback: Dutch refugee haters’ violent attack on local council | Dear Kitty. Some blog

 10. Pingback: Dutch politician arrested for violence | Dear Kitty. Some blog

 11. Pingback: Charlie Hebdo cartoonist against Islamophobia, bombing Syria | Dear Kitty. Some blog

 12. Pingback: ‘Dutch xenophobic politician Wilders wants dictatorship’ | Dear Kitty. Some blog

 13. Pingback: Tony Blair wants European army | Dear Kitty. Some blog

 14. Pingback: ‘Ridiculous’ European Union politicians’ photo | Dear Kitty. Some blog

 15. Pingback: ‘Stop European Union-Turkey anti-refugee deal’ | Dear Kitty. Some blog

 16. Pingback: Stop Turkey-European Union anti-refugee agreement | Dear Kitty. Some blog

 17. Pingback: Dutch Labour party leaders anti-refugees, members pro-refugees | Dear Kitty. Some blog

 18. Pingback: Turkish government sending refugees to war in Syria | Dear Kitty. Some blog

 19. Pingback: ‘Turkey-European Union anti-refugee deal is illegal’ | Dear Kitty. Some blog

 20. Pingback: Shell, Exxon dictate Dutch government’s gas policies, people get earthquakes | Dear Kitty. Some blog

 21. Pingback: Dutch right-winger calls Wilders nazi-like dictator | Dear Kitty. Some blog

 22. Pingback: European Union bigwig Neelie Kroes’ Bahamas tax-dodging | Dear Kitty. Some blog

 23. Pingback: European Union bigwig Neelie Kroes’ Bahamas money scandal | Dear Kitty. Some blog

 24. Pingback: Neelie Kroes’ Bahamas scandal, protest songs | Dear Kitty. Some blog

 25. Pingback: Dutch government in Ukraine referendum trouble | Dear Kitty. Some blog

 26. Pingback: Tony Blair’s spirit damages Dutch social democrats | Dear Kitty. Some blog

 27. Pingback: Dutch government’s Islamophobic anti-women plan | Dear Kitty. Some blog

 28. Pingback: G4S, Serco British refugee housing scandal | Dear Kitty. Some blog

 29. Beste Mark R[utte].

  Er is inderdaad iets aan de hand met “ons” land, zoals je in je brief schrijft. Maar dat is niet iets van de laatste tijd, zoals je lijkt te suggereren. Hoe het komt dat “we als land welvarend zijn”? Door kolonialisme, plundering en uitbuiting in de zogenaamde “Gouden” Eeuw, en ook in de eeuwen erna. Nog steeds profiteren “we” van de positie die “we” toen verworven hebben. Kortom, dit welvarende land is gebaseerd op armzalig gedrag. Dus als je vraagt waar armzalig gedrag begonnen is, waar het vandaan komt: daar is je antwoord.

  Armzalig gedrag inderdaad. Zoals het niet maken van excuses voor de koloniale misdaden in het verleden, zodat er maar geen herstelbetalingen hoeven te volgen. Of het tijdrekken als de Nederlandse staat door de rechter gedwongen wordt om nabestaanden van de koloniale oorlog in Indonesië een schadevergoeding te geven, zodat er nog een paar meer van de rechthebbende weduwen overleden zijn en niet uitbetaald hoeven te worden. Of het binnenhalen van zoveel mogelijk multinationals om hen hier via “onze” wettelijk gegarandeerde lucratieve “belastingvermijding” te helpen hun miljardenwinsten in eigen zak te houden. Of het bedrijven als PostNL toestaan om legio baanlozen straffeloos maandenlang te kunnen laten werken “met behoud van uitkering”? Die uitkeringsgerechtigden moeten inderdaad hard werken, maar krijgen daar slechts een uitkering voor “terug”, iets waar ze sowieso toch al recht op hadden. Geen loon, geen rechten, geen pensioenopbouw, maar wel het controleregime van de lokale Sociale Dienst. En die ‘werkgevers’, dat old boys network van jou, kunnen dat ongestraft doen, met behoud van een sociaal imago. Die maken nu zelfs reclame voor zichzelf dat ze vluchtelingen (de volgende groep) geen betaald werk, maar een ónbetaalde stage gaan “aanbieden”. Die zwijgende meerderheid van jou, die laat dat allemaal maar gebeuren. Alsof het “normaal” is. Alsof het niet “asociaal” is. Ik voelde inderdaad een groeiend ongemak, nee, een groeiende woede, bij het lezen van jouw brief.

  Mark, als jij het over asociaal gedrag hebt, waarom praat je dan alleen over gedrag op straat? Oh ja, ik weet het al: jij bent van die partij van de witte boorden-criminaliteit. De partij van de rijke witte mensen die denken dat zij altijd voorrang hebben op anderen. Die hun afval over de schutting in andere landen dumpen. Die vluchtelingen op straat knikkeren. Die spugen op onze demonstratierechten.

  Daarom schrijf je alsof juist niet-witte mensen zich asociaal zouden gedragen. En als je het over “ons” hebt, over wie heb je het dan eigenlijk? Alle inwoners van Nederland met en zonder papieren, iedereen met een Nederlandse nationaliteit, of toch eigenlijk vooral de witte Nederlanders. De ‘echte’ Nederlanders? De “gewone Nederlanders”? Ik ben zo’n witte Nederlander, maar ik denk dat “onze gewoontes en waarden” op heel veel punten van elkaar afwijken. Zo heb ik jarenlang de gewoonte gehad om in leegstaande panden te trekken en daar mijn woning van te maken. Panden die vaak in eigendom waren van jouw vastgoedvriendjes, en die met opzet leeg werden gehouden om mee te speculeren, terwijl een grote groep op zoek is naar woonruimte. Lekker “normaal” hoor, Mark. Maar ja, solidariteit is een van mijn waarden, en daar heb ik jou en jouw partij nog niet op kunnen betrappen. Niet dat jij echt uitlegt waar die waarden van jou dan wel over gaan, verder dan holle frasen kom je niet. Logisch ook wel, want als je ze zou gaan invullen, dan zou blijken dat jouw nare conservatieve waarden in werkelijkheid maar door een minderheid gedeeld worden.

  Bijvoorbeeld je puntje over homo’s en vrouwen in “korte rokjes”. Ik hoor je nooit over de problemen waar vrouwen of homo’s tegenaan lopen, behalve als je er niet-witte mensen mee kunt bashen. Het uitjouwen van homo’s en vrouwen is zeker niet voorbehouden aan mensen die hier niet geboren zijn. Integendeel, het is vooral een witte specialiteit, zo blijkt keer op keer. Moeten die witte Nederlanders die zich daaraan schuldig maken, van jou ook wegwezen? Of geldt dat alleen voor de niet-witten? Dat is onversneden racisme, Mark, maar dat verbaast me op zich niets, je bent immers al eens door de rechter veroordeeld wegens racisme. Niet-witte mensen anders behandelen is racisme, Mark, het is wel degelijk goed om dat te benoemen. Racisme benoemen wordt erger gevonden dan het racisme zelf, en ja, dat is een probleem. En geen enkel probleem kan opgelost worden via het uitzetten van mensen. Sterker nog: uitzetten is een van de grote, vrijwel onbenoemde problemen van “ons” welvarende land.

  Weet je wat “normaal” zou zijn, Mark? De strijd aangaan met racisme op de arbeidsmarkt, met het fanatisme dat je nu helaas reserveert voor je absurde aanval op die paar vrouwen die weigeren mannen een hand te schudden. Dat je eens stopt met het stigmatiseren van mensen met een uitkering door te roepen dat het “normaal” is dat je werkt voor je geld. Sommigen kunnen dat niet, of kunnen geen werk vinden. Of doen vrijwilligerswerk of mantelzorg. Weet je wat ook “normaal” is? Demonstreren. Dat is geen “overschreeuwen”. Het zou “normaal” moeten zijn om in een vreedzame demonstratie tegen Zwarte Piet te lopen zonder een lawine aan racistische vuilspuiterij over je heen te krijgen van jouw “bezorgde burgers”. Die “overschreeuwen” de hele dag op internet elke inzet voor een betere wereld.

  Wat mij betreft is het de vraag wie er meevecht voor een echt solidaire inclusieve samenleving, zonder racisme, en vrij van kapitalisme en patriarchaat. Dat ik op jou niet hoef te rekenen, dat weet ik wel.

  Ik strijd ervoor dat ik mezelf hier kan blijven thuis voelen. Dat betekent een strijd tegen jou en jouw partij, want in de samenleving die jullie voorstaan, is nauwelijks plaats voor mensen als ik en alle mensen met wie ik solidair ben. Denk aan vluchtelingen, migranten, niet-witte mensen, parttime werkende vrouwen, uitkeringsgerechtigden, flexwerkers, huurders, krakers, etc etc. Op sommige terreinen van strijd zijn mensen als jij aan de winnende hand. Op andere boeken wij juist vooruitgang. Zie bijvoorbeeld de strijd tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet, die van jou “gewoon zwart” moest blijven, maar waar je inmiddels door ons gedwongen een stuk minder zeker over lijkt te zijn geworden. Samen met heel veel andere mensen strijden we voor een betere wereld, recht tegen jouw “normaliteit” in. En vanwege hen, en zeker niet vanwege jou, wil ik hier nog steeds graag blijven wonen.

  Mariët van Bommel

  Bron: Doorbraak 29-01-2017

  Like

 30. Pingback: Dutch right-wing Prime Minister against Trump’s xenophobia | Dear Kitty. Some blog

 31. Pingback: Dutch schools should teach about LGBTQ equality, parliament decides | Dear Kitty. Some blog

 32. Pingback: Shell corporation against green energy | Dear Kitty. Some blog

 33. Pingback: Dutch government party Trump-like anti-journalism on financial scandal | Dear Kitty. Some blog

 34. Pingback: Anti-Libyan refugee plan stopped Dutch government coalition formation? | Dear Kitty. Some blog

 35. Pingback: ‘Labour voters will be sacked’, British boss says | Dear Kitty. Some blog

 36. Pingback: Dutch teachers, parents, schoolchildren demonstrate against the government | Dear Kitty. Some blog

 37. Pingback: Meat-vegetarian political conflict in Dutch Utrecht | Dear Kitty. Some blog

 38. Pingback: Amsterdam Pride reclaimed for liberation | Dear Kitty. Some blog

 39. Pingback: Dutch children learning nationalism, forgetting about slavery? | Dear Kitty. Some blog

 40. Pingback: Dutch referendum against Big Brother secret police law | Dear Kitty. Some blog

 41. Pingback: New Dutch goverment attacks healthy food, poor people | Dear Kitty. Some blog

 42. Pingback: Dutch ‘Big Brother’ secret police law referendum, 21 March | Dear Kitty. Some blog

 43. Pingback: Dutch social democrats withdrew support for Big Brother law | Dear Kitty. Some blog

 44. Pingback: Shell oil-Dutch government revolving door protest | Dear Kitty. Some blog

 45. Pingback: Stop Libyan slavery, The Hague demonstration | Dear Kitty. Some blog

 46. Pingback: Child, LGBTQ refugees deported to Afghan, Ukrainian war zones | Dear Kitty. Some blog

 47. Pingback: German government cosies up to Turkish regime | Dear Kitty. Some blog

 48. Pingback: Big Shell-Exxon earthquake in Dutch Groningen | Dear Kitty. Some blog

 49. Pingback: Dutch police treats Shell earthquake victims as terrorists | Dear Kitty. Some blog

 50. Pingback: Shell-Exxon earthquakes victims interviewed | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.