Knitting against nuclear weapons


This video from Britain says about itself:

2 April 2013

Jaine Rose of Wool Against Weapons talks about plans to create a seven mile long knitted peace scarf to stretch between Atomic Weapons Establishment sites at Aldermaston and Burghfield, Berkshire, where UK nuclear weapons are made.

From daily The Morning Star in Britain today:

ATOMIC WEAPONS: “Radical knitters” will gather in Leeds on Friday to contribute to a seven-mile long scarf for an anti-nuclear protest.

Campaigners across Britain are staging “knit-ins” to add sections of the scarf — organised by Wool Against Weapons — which will be unravelled between the nuclear weapons factories at Burghfield and Aldermaston in Berkshire on August 9, the anniversary of the 1945 nuclear attack on Nagasaki.

The Leeds event starts at 12pm outside City Art Gallery.

13 thoughts on “Knitting against nuclear weapons

 1. Nederland breit mee tegen kernwapens

  Eindhoven, 30 juni 2014 –

  In heel Nederland wordt momenteel de laatste hand gelegd aan honderden gebreide lappen, die deel gaan uitmaken van de elf kilometer lange roze vredesjaal voor de campagne Wool Against Weapons. Deze campagne vormt onderdeel van de protesten tegen de modernisering van het Britse kernwapenprogramma Trident. Op 9 augustus (Nagasaki-dag) zal het roze protest twee Britse atoomwapenfabrieken met elkaar verbinden. Tot 15 juli kunnen kant-en-klare lappen (100 x 60 cm) worden ingeleverd in Eindhoven. Daar worden ze aan elkaar gezet, en eind juli naar Engeland gebracht.

  Eind april 2014 werd de campagne onder de naam Wol Tegen Wapens ook in Nederland geintroduceerd, door Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling en Vredesburo Eindhoven: ,,Kernwapens vormen wereldwijd een bedreiging voor de mensheid. Ook de Amerikaanse kernwapens die in Europa staan opgesteld – onder meer op de Brabantse luchtmachtbasis Volkel – zullen worden gemoderniseerd. Zo worden vele miljarden euro’s belastinggeld misbruikt om de vernietiging van de mensheid voor te bereiden, in plaats van dit geld te besteden aan opbouwende voorzieningen waar mens en milieu wel bij varen”, aldus Marta Resink van Omslag. Bovendien is het (dreigen met) het inzetten van kernwapens in strijd met het Internationale Humanitaire Recht.

  Sinds Wol Tegen Wapens in Nederland is uitgerold, hebben vele honderden mensen de breinaalden ter hand genomen om een eigen creatieve en/of strijdbare bijdrage te leveren aan de vredessjaal.

  De bedoeling is afzonderlijke lappen te breien of haken van een meter lang en 60 centimeter hoog, met felroze als hoofdkleur. Direct na de start werden de eerste lappen al ingeleverd in Eindhoven en er meldden zich mensen en organisaties die in hun eigen regio als informatie- en inleveradres willen fungeren, onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Deventer, Enschede, Broek op Langedijk,
  Roggel en Maastricht.

  Eindhoven is landelijk inzamelpunt, waar alle bijdragen vanuit het land rond 15 juli worden Bij Omslag en het Vredesburo zijn al vele tientallen lappen ingeleverd. Een overzicht daarvan is te zien op de website http://www.omslag.nl/woltegenwapensa verzameld, en aan elkaar gezet. Eind juli zal een groepje actief betrokkenen de honderden meters zelf naar Londen gaan brengen en ook daar
  meehelpen de (minstens) 11.000 unieke lappen aan elkaar te zetten.

  Op 9 augustus is de grote actie; ook daarbij zullen enkele Nederlanders aanwezig zijn.

  Na afloop van de actie op 9 augustus zullen van de delen van de sjaal dekens worden gemaakt voor verpleeg- en opvanghuizen, ook in oorlogs- en rampgebieden. Er wordt niets
  verspild!

  Bij Omslag en het Vredesburo zijn al vele tientallen lappen ingeleverd. Een overzicht daarvan is te zien op de website http://www.omslag.nl/woltegenwapens

  Bron: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling en Vredesburo Eindhoven 30-06-2014

  Like

 2. Pingback: World War I dead, Hiroshima dead and British nuclear weapons | Dear Kitty. Some blog

 3. Pingback: British peace scarf, seven miles against nuclear weapons | Dear Kitty. Some blog

 4. Pingback: Seven-mile pro-peace scarf rolled out in England | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: Peace academy in Wales, against glorifying World War I | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: No to nuclear weapons in Scotland, or in Wales | Dear Kitty. Some blog

 7. Pingback: Stop British Trident nuclear weapons, now | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Knitting against racism in Missouri, USA | Dear Kitty. Some blog

 9. Pingback: Anti nuclear weapons action | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.