This video from Sweden says about itself:
Prunella atrogularis @ Viarp, Sweden Oct 24th 2009
A stunning Black-throated Accentor was found by Nils Kjellén when he was trying to relocate a Pallas’s Leaf Warbler. It was seen feeding at some clumps of Salix and dense herbage several kilometres inland in the southeast part of Scania, southernmost Sweden. Representing the first record for the province of Scania and the second for Sweden. The previous one was of a ringed individual in June 1988 at Stora Fjäderägg, Västerbotten.
A sought after species in the Western Palearctic and a real stunner!
From the Norwegian ornithological society today:
A Black-throated Accentor was observed at two different bird-feeders by three observers in Sokndal, Rogaland county (western Norway) 28th November 2013. This is the first record for Norway if accepted.
Frode Falkenberg
29.11.2013.
Related articles
- Birdwatching (evanmistur.wordpress.com)
- NorwayLights helps you catch the Northern Lights (arcticstartup.com)
- The Accentor is on Chough’s (topbirdsandeveryfing.typepad.com)
Reblogged this on My Blog snuppy.
LikeLike
Beste Klaas,
Ik was de afgelopen weken in Nederland, waaronder een week in mijn geboortedorp Krabbendijke, en het verraste me een beetje dat er nog zo veel Rotganzen rondscharrelden, zowelk op de slikken bij Krabbendijke als ook bij Neeltje Jans en op Schouwen. Die gaan, geloof ik, naar Siberië, en daar zal het voorjaar wel nog wel later beginnen dan hier of op Svalbard, waar het nu een paar plusgraden is (Zoals ik wel eerder noemde, woont mijn oudste dochter in Longyearbyen).
Ik vertrok midden mei uit Tromsø met sneeuwbuien, de helft van de tuin nog onder de sneeuw, en kale bomen, en ik kwam eerder deze week terug bij 22*C, en alles groen. Het gaat dan enorm snel: woensdag vond ik de eerste gele viooltjes (V. biflora, mijn favoriete voorjaarsbloemetjes [Ursing p.148]), en vrijdag waren er al honderden. Ook de balbloemen Trollius zijn deze week in bloei gekomen, en alle natte plekken staan vol bloeiende dotters. Vandaag vond ik zowaar ook al de eerste zomerbloemen, Cornus suecica [Zweedse Kornoelje] en Trientalis [Zevenster]; die worden later erg talrijk en hier en daar dominant.
Het weer is nu weer omgeslagen; gisteren 25*, vanochtend 9*, laaghangende wolken, en een gure wind; nu regent het. Ik was op Kvaløya, op mijn gewone stekjes, en the usual suspects waren grotendeels al terug, al waren ze erg weinig actief in dit koele weer. Zelfs de koekoek, anders altijd constant achtergrondgeluid daar, hoorde ik maar af en toe, en de regenwulpen baltsten niet. Ook de kemphaantjes verscholen zich in de vegetatie, maar een eenzame watersnip blaatte dapper hoog in de lucht, en een franjepootje was te vinden op de ronde plas waar ze zowat elk jaar broeden. Ook de Kleine Jagers waren terug op territorium, maar ook die zwegen vandaag. De familie Wilde Zwanen, met drie jongen van vorig jaar, lanterfantten nog in een bocht van de sont, en ook een Roodkeelduiker zag ik op zee. In diezelfde bocht, onverwacht, een heel troepje Grote Zaagbekken, beide sexes; meestal zie je hier alleen de Middelste. Bij Tisnes, het andere wetland, waren de oeverzwaluwen, die daar dichtbij broeden, terug, en 10 smienten baltsten; een slobeend mannetje was een onverwachte waarneming. En nu net in de tuin een paartje sijsjes, hier meestal meer een vogel van het binnenland, mijn eerste dit jaar.
Beste groeten
Wim Vader
LikeLike
Pingback: Rare Sudan golden sparrow in western Sahara | Dear Kitty. Some blog
Pingback: Norwegian hiker discovers ancient Viking sword | Dear Kitty. Some blog