Anti-nazi demonstration in Germany


This video from Germany says about itself:

6 November 2006

A large coaltion of anti-fascist groups, religious groups, unions, and politicians, including Munich’s mayor speak at a rally opposing an openly “neo”-Nazi march under the slogan, “Fascism is no opinion, it is a crime!”

From daily The Morning Star in Britain:

10,000 march in Munich against far-right terror

Sunday 14 April 2013

by Our Foreign Desk

More than 10,000 people marched through Munich in protest against neonazi terrorism on Saturday.

Anti-racist and anti-fascist protesters from around the country gathered to oppose right-wing extremism in Germany at a demonstration where organisers sought to exclude nationalistic slogans.

Over 200 left-wing organisations took part in the event, which also included Munich’s Social Democrats and members of the Green Party.

“We want to show what brings us together and not what separates us. In doing so, we want to send a sign of solidarity to the victims and to those close to them,” said Alliance against Nazi Terror and Racism spokesman Bernd Kaminski.

He added: “We want to turn our attention more closely to racist structures in society.”

The alliance has called for the abolition of the Federal Office for the Protection of the Constitution, Germany’s domestic intelligence authority, which the organisation accuses of tacitly allowing right-wing terrorist National Socialist Underground to operate and, as such, is implicated in NSU crimes.

The sole surviving member of the NSU is going on trial next Wednesday at Munich regional court.

Beate Zschaepe is suspected of involvement in the killing of nine businessmen and a policewoman since 2000.

The far-right murders hit the immigrant community hardest because eight of the victims had Turkish roots.

Several senior security officials have resigned following revelations during the last two years that authorities had assumed for years that the murders were the work of immigrant gangs, not racist violence.

See also here.

5 thoughts on “Anti-nazi demonstration in Germany

 1. Duitsland onderzoekt verbod op opnieuw drukken Hitlers Mein Kampf

  Door: Irene de Zwaan

  Het in Duitsland verboden boek Mein Kampf mag in 2016 opnieuw worden gedrukt, omdat dan het auteursrecht afloopt. De regering vreest voor imagoschade en – erger nog – een opleving van het nationaal-socialisme. Er wordt nu bekeken welke maatregelen er tegen de herdruk genomen kunnen worden, en daarvoor is contact met Israël gezocht.
  Tegen het einde van het jaar 2015 wordt Hitlers Mein Kampf, waarin de Duitse dictator zijn rassentheorie en antisemitisme ontvouwt, publiek domein, meldt Die Welt. Het auteursrecht, dat na de Tweede Wereldoorlog is opgeëist door de deelstaat Beieren, loopt op 1 januari van 2016 af – zeventig jaar na de dood van de auteur. Vanaf dan mag het in Duitsland opnieuw worden uitgegeven. In 2005 werd Mein Kampf, toen het in dat land opnieuw uitgegeven mocht worden, een bestseller in Turkije. In de eerste drie maanden van dat jaar werden 50.000 exemplaren verkocht.

  Ook in andere islamitische landen zoals Bangladesh, Egypte en Afghanistan is het omstreden boek populair. De verklaring valt te vinden in een opleving in het het antisemitisme in die landen. En dat is precies waar de Duitse regering bang voor is. Bovendien geldt voor Duitsers de vraag hoe de rest van de wereld reageert als juist Duitsland het boek opnieuw verspreidt.

  Propaganda versus persvrijheid

  Het is de Duitse regering er dus veel aan gelegen om een gretige heruitgave van Mein Kampf te voorkomen. Wellicht dat het Wetboek van Strafrecht uitkomst biedt. Zo is er artikel 130, waarin een verbod op het verspreiden van haat zaaiende propaganda is opgenomen. Artikel 86 stelt het verspreiden van propaganda en ophitsing door onrechtmatige organisaties strafbaar. De Duitse overheid kan aan de andere kant ook niet om artikel 5 heen, waarin de persvrijheid en vrijheid van wetenschap verankerd zijn. Het zou juridisch dus nog een heel gevecht kunnen worden om Mein Kampf te verbieden.

  Israël
  De Duitse regering bereidt zich daarom alvast voor op een mogelijke heruitgave in 2016. Met Israël worden gesprekken gevoerd over hoe de beide landen het beste kunnen omgaan met de verspreiding van het boek. ‘Er is een gemeenschappelijk belang bij een effectieve verhindering van de verspreiding van dit mensonterende gedachtegoed’, aldus SPD-fractieleider Frank-Walter Steinmeier in Die Welt.
  Het gerenommeerde Duitse Instituut voor Hedendaagse Geschiedenis werkt ondertussen aan een wetenschappelijke uitgave van Mein Kampf, die in 2015 klaar moet zijn.

  Verbod
  Vorig jaar maart verbood de rechtbank in München nog de uitgave van het tijdschrift Zeitungszeugen, dat voornemens was kranten uit de nazi-tijd af te drukken en te voorzien van commentaar van deskundigen. De publicatie was in strijd met het auteursrecht van de deelstaat Beieren, oordeelde de rechter.

  Overigens is in Duitsland, net als in Nederland, het bezitten en uitlenen van Mein Kampf (door bibliotheken) niet verboden. De inhoud van Hitlers magnum opus valt bovendien gewoon te downloaden via internet. In Nederland is de handel en herdruk van Mein Kampf wel verboden, omdat de Nederlandse Staat claimt er auteursrecht op te hebben.

  Volkskrant 03-04-2013

  Like

 2. Pingback: Nazi danger in Europe | Dear Kitty. Some blog

 3. Pingback: German government targets anti-nazi pastor instead of nazis | Dear Kitty. Some blog

 4. Pingback: German neo-nazi Islamophobic hooliganism | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: French neonazi Islamophobes convicted | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.