Two new lizard species discovered in Peru


Enyalioides azulae

By Laura Klappenbach, About.com Guide:

Two New Species of Lizard Discovered in Peru

March 28, 2013

Two new species of wood lizards have been discovered in Cordillera Azul National Park in central Peru. Cordillera Azul National Park consists of montane rainforests and are some of the least explored areas of Peru.

The two new lizard species, Enyalioides azulae and Enyalioides binzayedi, were discovered on a mountain ridge that divides the Region de San Martin and Region de Loreto within Cordillera Azul National Park.

The males of both species have vibrant green scales with a dark brown background. Females are a duller redish brown color.

16 thoughts on “Two new lizard species discovered in Peru

 1. Reblogged this on Develop Truth and commented:
  Nu știu cum reacționează alții, dar eu am tendința de a încerca să mă camuflez câteodată. Din păcate, societatea din zilele noastre încurajează interiorizarea, cel puțin asta am observat în ultimii ani. Oamenii nu-și mai pun încrederea în nimeni și nu-și mai găsesc un refugiu în compania altcuiva.
  Eu, sinceră să fiu, încă mă mai camuflez. Analizez preferințele oamenilor din cum se îmbracă, cum se poartă și, ulterior, cum gândesc, ca mai apoi să îi imit, făcând un efort deosebit, dar inutil de a mă integra treptat și surd printre ei.
  Îmi reproșez adesea acest lucru, ca o mustrare de conștiință căci, practic, mă mint pe mine prin strădania de a fi ceva ce nu sunt, dar nu pot renega nici plăcerea ascunsă iscată de curiozitatea mea în a pătrunde în alte mentalități și principii decât cele proprii.
  Îmi place, așadar camuflarea. Îmi oferă accesul la o cunostiinta vastă, deși, repet, o văd ca pe un act prost jucat, dintr-o piesă de teatru, pe scena vieții. Cunosc o mulțime de oameni, mă bucur de o mulțime de zâmbete și vorbe bune, ca mai apoi să le abandonez crud, fără pic de resentiment, ca pe o carte care după ce-și are primele pagini parcurse, îmi pare fadă, sau ca pe un film care de la un anumit punct nu mă mai atrage.
  E o greșeală? Condamnă-mă! Pe mine, odată cu cei ce mă-nconjoară…

  Like

 2. Pingback: Very Inspiring Blogger Award, thanks Bette! | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.