British Conservative MP at nazi party


MP Aidan Burley (right, with David Cameron)

From daily The Morning Star in Britain:

Tory MP says sorry over ‘nazi’ stag do at ski resort

Sunday 11 December 2011

Tory MP Aidan Burley was forced to apologise today after reports he attended a stag party with nazi overtones.

He used Twitter to reveal his “deep regret” at the “inappropriate behaviour” at last weekend’s bash in a French ski resort.

“I am extremely sorry for any offence that was caused,” his message read.

The Cannock Chase MP was eating and drinking with 12 friends, some of whom chanted “Hitler, Hitler, Hitler,” according to the Sunday papers.

The reports claimed that Mr Burley, a senior aide to Transport Secretary Justine Greening, was filmed at a restaurant in Val Thorens, sitting next to another party goer dressed in a black SS uniform and cap.

A French police spokesman said that an investigation could be launched. He said: “Anti-semitic and pro-nazi crimes are taken extremely seriously in France.”

Shadow transport minister John Woodcock called for Mr Burley to be sacked.

“David Cameron should stop dithering and sack him from his government job immediately.”

French prosecutors announced today that they have opened an investigation into a nazi-themed stag-do that was attended by British Tory MP Aidan Burley: here.

The far-right English Defence League showed itself to be boot boys for the rich and powerful today after revelations that wealthy backers are bankrolling the organisation: here.

British government and the euro: here.

‘Auschwitz’ cocktails & SS soldier costumes: Norwegian students in hot water over Nazi-themed party: here.

5 thoughts on “British Conservative MP at nazi party

 1. Pingback: English extremist Conservative attacks Olympic opening ceremony | Dear Kitty. Some blog

 2. Pingback: British Lord compares gays to nazis | Dear Kitty. Some blog

 3. ‘Racist’ Tory condemned

  Sunday 21 April 2013

  Tory councillor John Cherry was condemned today for making “totally unacceptable” comments about immigrant school children.

  Responding to proposals by London school the Durand Academy to open an Eton-style boarding school in the Sussex countryside, the councillor was quoted by the Mail on Sunday warning that Pakistani children will fail to “rise to the top,” and that some nationalities were “uncertain” what hard work is about.

  The Chichester councillor said children allowed “out of the site” would want to “escape into the forest, it will be a sexual volcano.”

  Labour’s shadow education secretary Stephen Twigg said:

  “David Cameron must condemn his councillor’s words and take immediate action against Councillor Cherry to show that he will not accept racism in his party.”

  A Tory Party spokesman said the party was investigating.

  http://www.morningstaronline.co.uk/

  Like

 4. http://www.niw.nl/nsb-studentenfeestje7896/

  29 november 2013

  NSB-studentenfeest

  Door Frank Kromer

  In Groningen voorkwam de politie op het laatste moment een studentenfeest dat als thema had: ‘NSB’. Tientallen gele Jodensterren waren al besteld.

  Toen Orion Roos twee weken geleden een belletje kreeg van de Groningse studente Soraya (20), of hij op zeer korte termijn veertig buttons kon maken voor een studentenfeest, voorzag hij geen problemen. Met zijn bedrijfje Classic Buttons levert hij al jaren op maat gemaakte buttons aan cafés, verenigingen en winkels. Maar van het ontwerp dat hij even later in zijn mailbox ontving, sloeg hij stijl achterover: een gele Jodenster. De studente schreef in de begeleidende e-mail dat ‘het een beetje een ongebruikelijke button is. Maar even ter verklaring: het is bedoeld voor een themafeest’. „Toen ik die gele vervolgingsster zag, was ik even van de kaart,” vertelt Orion Roos. „Ik heb een Joodse vader en heb hem meteen gebeld. Dat studenten zulke dingen bedenken… Mijn vader heeft vervolgens melding gedaan bij de politie, omdat de hele zaak fout aanvoelde. En ik heb die buttons natuurlijk niet gemaakt.” De gealarmeerde politie nam de zaak uiterst serieus en besloot actie te ondernemen. „Onze speciale studentenagent, die actief is in Groningen, heeft contact gezocht met de groep studenten,” zegt Ernest Zinsmeyer, woordvoerder van de politie Noord-Nederland. „Ze realiseerden zich dat het NSB-thema niet zo grappig en ludiek was als op voorhand gedacht. Ze schaamden zich er diep voor.” Het feest dat op 16 november plaats zou vinden en waarbij bezoekers gele Jodensterren op de borst gespeld zouden krijgen, werd afgelast.

  Dachautje spelen

  Het feest doet in sommige opzichten denken aan het ‘Dachautje spelen’ in de jaren 60. Bij een ontgroening van het Amsterdams Studenten Corps (ASC) werden tweehonderd feuten ‘ingedikt’ in een afgesloten kamer, terwijl er een speenvarken, volgepropt met laxeermiddel, werd losgelaten. Door gebrek aan zuurstof vielen een aantal jongeren flauw. Het spelletje kreeg de naam ‘Dachautje spelen’. Helemaal pijnlijk was het feit dat vijf jongeren familieleden hadden verloren in Dachau. Bovendien werden er jongeren bij dezelfde vereniging uitgemaakt voor ‘vuile rotjood’. De zaak zorgde voor grote ophef en striktere richtlijnen tijdens ontgroeningen. In een telefonische reactie laat studente Soraya, die communicatie- en informatiewetenschappen en journalistiek in Groningen blijkt te studeren, weten dat het ‘hele gebeuren op een misverstand berust’. „We zouden een verjaarsfeest vieren met een groep van dertig, veertig studenten. Het thema was niet NSB, maar de letters stonden voor nog sneller bezopen. We hebben het feest afgelast, dus er is niks aan de hand.” Op de vraag waarom ze – als het feest niks met de Tweede Wereldoorlog te maken had – veertig gele Jodensterren bestelde, geeft de studente als antwoord: „Op een gegeven dacht iemand: hé NSB, laten we wat sterren bestellen. Als student doe je weleens iets stoms,” aldus Soraya die zegt spijt te hebben van haar actie. „Ook als de politie mij niet gebeld had, was het feest niet doorgegaan.” Saillant detail in deze kwestie is dat de studente communicatie en journalistiek op 17 september een foto van Adolf Hitler op haar Facebookprofiel plaatste met een grappig bedoelde tekst eronder.

  Aanzetten tot haat

  Volgens een woordvoerder van het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD), onderdeel van het Openbaar Ministerie, kan het organiseren van een feest waarbij sprake is van discriminatie of het aanzetten tot haat strafbaar zijn. Aangezien het NSB-studentenfeest voortijdig is afgelast, acht de woordvoerder de kans echter klein dat er sprake is van een strafbaar feit. Wel benadrukt hij dat het bestellen van voorwerpen waarmee het nazigedachtengoed verspreid wordt – gele Jodensterren uit de Tweede Wereldoorlog – strafbaar kan zijn. „Als er aangifte wordt gedaan, zal er per geval bekeken worden wat de vervolgstappen zijn.

  Like

 5. Pingback: British Labour party smeared | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.