17 thoughts on “African woman exploited in Saudi Arabia

 1. Woman charged with illicit sex says partner was husband

  Salam Al Amir

  Sep 7, 2011

  DUBAI // A maid accused of having consensual sex with a man and giving birth to his boy told a court this morning the charges should be dropped because he is her husband.

  “We got married three days before I had to leave to Dubai for work,” the 25-year-old NR, a Filipina, told prosecutors.

  NR is charged with having consensual sex outside wedlock, getting pregnant from an illicit relationship, absconding from her sponsor and overstaying her visa.

  She denied the first two charges.

  “I have a marriage certificate in my country,” NR told prosecutors, although she did not have a copy to show the court.

  Her husband, JA, is said in records to have left the country 10 days before she gave birth because his visa was near expiration.

  She told the Dubai Court of Misdemeanours that on their wedding day, June 10, 2007, she had already been waiting to be hired in Dubai for some time and could not turn down the offer when it came.

  NR worked for her Emirati sponsor for two years before leaving to live with her husband in the UAE after he came seeking work.

  “He came on a visit visa and resided in Satwa,” she said.

  Records show that NR was arrested immediately after giving birth on July 27. She said she arrived at Al Baraha Hospital with labour pains and was not asked for any documents to prove she was married.

  “I did not know, and neither did my husband, that we needed any documents to prove our relationship in order to have sex or a child,” she said in records.

  The next hearing will be September 18.

  http://www.thenational.ae/news/uae-news/courts/woman-charged-with-illicit-sex-says-partner-was-husband

  Like

 2. Pingback: Saudi dictatorship arrests poet | Dear Kitty. Some blog

 3. Het verbod op au-pairs naar europese landen is opgeheven

  Het inzetten van Filippijnse au-pairs in Europa werd in 1997 gestopt na meldingen van mishandeling, buitensporig lange werktijden, discriminatie en seksueel misbruik. Het verbod werd in 2010 in drie landen opgeheven, nl. Zwitserland, Noorwegen en Denemarken. Naar verwachting zullen zo’n 1500 à 2000 Filippino’s dit jaar te werk worden gesteld, als het verbod op au-pairs voor alle Europese landen is opgeheven.

  Op 21 februari 2012 kondigde Albert del Rosario, secretaris-generaal van het Filippijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken, aan, dat het verbod op “au-pairs” voor alle Europese landen wordt opgeheven, omdat er nu meer veiligheidsnetwerken en beveiliging zouden zijn. De IACAT (Inter-Agency Council Against Trafficking) is opgedragen om het au-pair programma te controleren en er voor te zorgen dat de deelnemers niet in handen vallen van organisaties in mensenhandel of illegale rekruteurs.

  Bewaak de rechten en het welzijn van de au-pairs

  Migrante-Europa Persbericht

  Amsterdam, 25 februari 2012

  MIGRANTE International Europe staat achter de Filippijnse au-pairs die blij zijn met het lang verwachte opheffen van het reisverbod van de Filippijnse regering voor het inzetten van au-pairs in Europa.

  Van begin af aan heeft Migrante International Europe campagne gevoerd om op te komen voor de rechten en het welzijn van de Filippijnse au-pairs in Europa. Zij heeft de Filippijnse regering dringend verzocht om zich in het lot van de au-pairs te verdiepen, omdat er regelmatig meldingen zijn over uitbuiting en misbruik en om deze klachten effectief aan te pakken.

  De maatregel om de, voornamelijk jonge, Filippijnse vrouwen te verhinderen naar Europa te vertrekken om er als au-pair te gaan werken, heeft weinig effect gehad op de klachten, deze bleven voortduren. Inplaats van het nemen van corrigerende maatregelen om misbruik van het au-pair systeem te voorkomen, verbood de Filippijnse regering de hele inzet van au-pairs in Europa. Migrante International Europe voerde campagnes voor het opheffen van het verbod en nam maatregelen in reactie op crisissituaties van vele au-pairs.

  Nu de deur weer open staat voor jonge Filippijnse vrouwen om au-pair te worden, is het hoog tijd voor de Filippijnse regering ervoor te zorgen dat de rechten en het welzijn van deze jonge au-pairs worden beschermd en gehandhaafd. Om dit doel te bereiken moet de Filippijnse regering bilaterale gesprekken voeren met au-pair gastlanden in Europa om ervoor te zorgen dat het Internationaal Verdrag ter Bescherming van Au Pairs strikt in acht wordt genomen. Verder doen wij een beroep op de Filippijnse regering om onmiddellijk een controlesysteem te implementeren en een levensvatbaar programma om de rechten en het welzijn van de au-pairs te bevorderen en hun belangen als Filippijnse onderdanen op vreemde bodem te beschermen.

  Bovendien moeten au-pairs worden gesteund om krachtig te worden door zich te organiseren en om gebruik te maken van platforms om hun rechten en welzijn te bevorderen.

  Omdat de Filippijnse overheid niet in staat is haar burgers in eigen land voldoende mogelijkheden te bieden, is zij des te meer verplicht hun belangen in het buitenland te verdedigen en te beschermen. Filippijnse au-pairs vallen daar ook onder, hoewel zij, terecht, niet worden beschouwd als migrantenwerkers.

  Het tewerkstellen in het buitenland, hetzij als migrantenwerker hetzij als au-pair, vanwege het gebrek aan kansen in het land zelf, moet worden vrijgesteld van onrechtmatige belasting of betaling van vergoedingen. Deze zijn belastend voor hen en winstgevend voor de overheid en sommige op winst beluste particuliere wervingsbureaus.

  ===========================================================================

  MEER NIEUWS

  ===========================================================================

  Dat het nog niet veilig is blijkt uit het volgende bericht: http://www.abs-cbnnews.com/global-filipino/03/14/12/norwegian-man-charged-rape-pinay-au-pair

  Like

 4. Pingback: Saudi regime role in 9/11? | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: Saudi prince accused of rape | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: Bahrain, modern slave trade center | Dear Kitty. Some blog

 7. Pingback: Bahraini dictatorship’s African sportspeople, propaganda props | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Saudi Arabian dictatorship beheads Sri Lankan woman | Dear Kitty. Some blog

 9. Pingback: Bahraini, Saudi tyrannies, NATO’s allies | Dear Kitty. Some blog

 10. Pingback: Saudi Arabian royal xenophobia | Dear Kitty. Some blog

 11. Pingback: Slavery in Saudi Arabia, other Gulf states | Dear Kitty. Some blog

 12. Pingback: Slavery in Saudi Arabia, other Gulf states | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

 13. Pingback: Saudi dictatorship’s anti-immigrant worker witch-hunt | Dear Kitty. Some blog

 14. Pingback: Saudi government’s anti-worker violence | Dear Kitty. Some blog

 15. Pingback: Horrible Saudi abuse of Ethiopian worker | Dear Kitty. Some blog

 16. Pingback: Saudi Arabian regime imprisons poet | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.