9 thoughts on “Argentine torturers punished

 1. I don’t know whether it’s just me or if everybody else experiencing problems with your site. It appears like some of the text within your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This might be a issue with my browser because I’ve had this happen before. Thanks

 2. Opnieuw aangifte tegen vader prinses Máxima

  woensdag 7 september 2011 16:25

  Amsterdam – Drie nabestaanden van twee slachtoffers van de militaire dictatuur in Argentinië willen dat Jorge Zorreguieta zich alsnog in Nederland voor de rechter moet verantwoorden.

  Ewa Slutzky, Alejandra Slutzky en Matte Mourik hebben op 2 september 2011 opnieuw bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam aangifte gedaan tegen de vader van prinses Máxima.

  S.L. Slutzky is de grootvader van aangeefster Ewa Slutzky en de vader van Alejandra Slutzky die in 1977 tijdens het regime Videla in Argentinië is verdwenen. Van S.L. Slutzky, arts van beroep, is sindsdien nimmer meer vernomen.

  Matte Mourik is de zoon van wijlen de heer M. Mourik die reeds in
  2001 aangifte deed.

  De nabestaanden willen dat Zorreguieta strafrechtelijk wordt vervolgd voor de verdwijning van tegenstanders van het Videla-regime en voor misdaden tegen de menselijkheid.

  Eerdere poging
  In 2001 hebben nabestaanden al eerder geprobeerd om Zorreguieta in Nederland strafrechterlijk te laten vervolgen. Het gerechtshof heeft echter destijds de opvatting van het Openbaar Ministerie gesteund dat Nederland niet bevoegd was om Zorreguieta te vervolgen.

  Veranderde wetgeving

  ‘Ontwikkelingen in het internationale en het Nederlandse recht maken dat rechtsmacht nu wel moet worden aanvaard en tegen strafrechtelijk onderzoek geen beletselen meer bestaan’, stelt Hoogleraar Internationaal Humanitair Recht Liesbeth Zegveld, advocate van de aangevers.

  ‘Sterker nog, Nederland is verplicht tot het doen van strafrechtelijk onderzoek tegen Zorreguieta, die verdacht wordt van gedwongen verdwijningen en misdrijven tegen de menselijkheid’, schrijft Zegveld in de aangifte.

  ‘De feiten waarvan Zorreguieta wordt verdacht, zijn bijzonder ernstig. Duizenden personen zijn in Argentinië door toedoen van het regime waarvan Zorreguieta actief lid was en waarmee hij zich heeft vereenzelvigd, verdwenen. Tot op de dag van vandaag dragen familieleden en vrienden, onder wie twee van de aangevers, niet alleen het verlies van hun dierbaren, maar verkeren nog altijd in martelende onzekerheid over hun precieze lot’, aldus Zegveld.

  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/134076/Opnieuw_aangifte_tegen_vader_prinses_M%e1xima.html

 3. Pingback: Argentine dictator Videla convicted for baby-stealing | Dear Kitty. Some blog

 4. Pingback: Dutch princess’ father’s Argentine criminal indiction | Dear Kitty. Some blog

 5. Pingback: Argentine dictatorship’s secrets discoveries | Dear Kitty. Some blog

 6. Pingback: Argentine poet Juan Gelman, RIP | Dear Kitty. Some blog

 7. Pingback: Bolivia extradites Argentine dictatorship torture suspect | Dear Kitty. Some blog

 8. Pingback: Argentine military dictatorship in London theatre | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s