Obama Nobel prize cartoons


Obama Nobel prize, cartoon by Mikhaela

This cartoon is from the blog of Mikhaela in the USA:

I wasn’t planning to do two “Obama is a Mean Old Warmonger” cartoons in a row but come on… accepting the Nobel Peace Prize in Oslo with a speech about how war IS peace? Dude was asking for it…

Mikhaela’s other recent cartoon about this is here.

Obama and escalation in Afghanistan, cartoon by Mikhaela

The first in a two-part series examining the significance of US President Obama’s Nobel Prize speech and his repudiation of Nuremberg principles, in the context of the history and development of international law: here. Part 2 is here.

EX-NOBEL DIRECTOR: OBAMA PEACE PRIZE DIDN’T HAVE DESIRED EFFECT “Geir Lundestad, long-time director of the Nobel Institute and secretary of the Nobel Peace Prize committee, has commented publicly on the decision. In ‘Secretary of Peace, 25 years With The Nobel Prize,’ a new memoir released on Thursday, he said Obama’s award ‘failed to live up to the panel’s expectations … In hindsight, we could say that the argument of giving Obama a helping hand was only partially correct,’ Lundestad wrote.” [Dominique Mosbergen, HuffPost]

Alan Grayson: Afghan War ‘Futile’: here.

4 thoughts on “Obama Nobel prize cartoons

 1. Pingback: Stop the war in Afghanistan | Dear Kitty. Some blog

 2. De oud-directeur van het Noorse Nobelinstituut heeft er spijt van dat de Vredesprijs in 2009 naar Barack Obama is gegaan. Volgens Geir Lundestad was de prijs bedoeld als steuntje in de rug voor de ambitieuze plannen van de Amerikaanse president, maar hij heeft de belofte niet geheel waargemaakt.

  In het boek Vredessecretaris klapt Lundestad uit de school over zijn 25 jaar bij het Nobelinstituut. Het komt zelden voor dat een insider zo gedetailleerd verslag doet van de beraadslagingen van het comité.

  “Achteraf kun je zeggen dat het maar gedeeltelijk is gelukt om Obama een handje te helpen”, zegt Lundestad. “We dachten dat het Obama zou versterken, maar dat effect heeft het niet gehad.”
  Verrassing

  Vriend en vijand werden in 2009 verrast toen Obama, die nog maar enkele maanden president was en geen belangrijke hervormingen op zijn naam had staan, werd uitgekozen om de Vredesprijs te ontvangen. Het comité roemde destijds zijn plannen om de verspreiding van kernwapens aan te pakken.

  Volgens Lundestad waren zelfs aanhangers van de nieuwbakken president niet erg enthousiast. Het Witte Huis belde zelfs om te vragen of Obama niet verstek kon laten gaan bij de uitreiking.

  “Ze vroegen of er al eerder winnaars waren geweest die niet naar Oslo waren gekomen om de prijs op te halen”, schrijft Lundestad. “In grote lijnen was het antwoord nee.”

  http://nos.nl/artikel/2058118-oud-directeur-nobelprijs-spijt-van-vredesprijs-voor-obama.html

  Like

 3. Pingback: Anti-capitalist capitalist Carnegie’s dinosaur peace plan | Dear Kitty. Some blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.