Animal ice sculptures in The Hague, The Netherlands


This Dutch video is about the Madurodam ice sculpture exhibition.

In Madurodam, in The Hague in The Netherlands:

A team of twenty Chinese artists have created a complete animal kingdom using enormous blocks of ice.

Four sections are showing animals from different parts of the world: the Netherlands, Africa, Asia and the North and South Pole.

From a Dutch cow to a naughty monkey, from a wild rhino to an exotic panda; all made of ice!

6 thoughts on “Animal ice sculptures in The Hague, The Netherlands

 1. Hi Dearkitty,
  This is fantastic. Even though I don’t come here and make comments, I read your blog entries through a feed reader almost every day. Great work. Just wanted to drop by, applaud and appreciate your work. 🙂

  Like

 2. Hi Lohan, so good to hear from you again! All the best for your site(s)! Maybe you noted that I managed to save a lot (unfortunately, not all) of my ModBlog entries through the Google cache, in December/January? Have you managed this as well with your old ModBlog?

  Like

 3. Thanks dearktty. Yes I took away all the posts I had on my blog (Critical) when I moved it to the wordpress blog LG Journal. LG Journal is not online at the moment but I can upload again anytime I wish to restart. Time is the problem because I’m really busy with other things.

  Like

 4. Leidse kunstenares naar IJsbeelden Festival in Zwolle

  30 november 2013

  Door de dichtbijredactie (Het op Zondag)

  LEIDEN – Van 7 december 2013 tot en met 26 januari 2014 fungeert Zwolle alweer voor de derde keer op rij als standplaats voor het IJsbeelden Festival. Dit keer is het thema ‘200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden’.

  Een van de kunstenaars die op dit moment bezig is met het maken van imposante sneeuw- en ijssculpturen, is Marieke van der Meer uit Leiden.

  In 2006 werd Van der Meer op een leuke baan getipt door een vriendin. Het betrof een bedrijf dat workshops verzorgde voor het maken van zandsculpturen. “Mijn vriendin werkte daar ook”, vertelt de 26-jarige Van der Meer. “Ik leerde de basis van het carven (bewerken van materiaal tot een beeld) en werd steeds enthousiaster. Ik studeerde nog in de tijd, maar probeerde aan zoveel mogelijk zandsculptuurprojecten rondom mijn studie mee te doen.”

  Fulltime carver

  Met ijs kwam Van der Meer voor het eerst in aanraking in 2008. “Dat vind ik ook erg leuk.” Sinds haar afstuderen in 2011 werkt ze fulltime als carver in zand en ijs, in binnen- en buitenland. Het is dan ook niet de eerste keer dat ze meewerkt aan het IJsbeelden Festival in Zwolle. Vorig jaar was ze daar ook al aan het werk voor de Sprookjes van Grimm.

  Een van de vragen die Van der Meer geregeld op zich afgevuurd krijgt, is of het niet verschrikkelijk koud is om bij een temperatuur van acht graden onder nul ijs en sneeuw te bewerken. “Natuurlijk draag ik goede kleding en veel lagen over elkaar”, antwoordt Van der Meer. “Het is zeker koud, maar het maken van ijssculpturen is fysiek erg zwaar. Dat houdt ons warm. Soms is het zo zwaar werken dat ik mijn jas zelfs even uitdoe!”

  Van der Meer werkt in Zwolle aan de poppenkast van koningin Wilhelmina. Toen koning Willem III stierf, was Wilhelmina tien jaar oud. Een jaar later kreeg ze te horen dat ze voortaan te oud was om met poppen te spelen. De poppen werden haar afgenomen en in een vitrinekast in de kamer van Wilhelmina uitgestald. Van der Meer is daarom bezig een aantal poppen van sneeuw en ijs te maken.

  Vergankelijkheid

  Na afloop van het IJsbeelden Festival worden de kunstwerken in de aanpalende Thorbeckegracht gegooid. Van der Meer heeft daar geen moeite mee. “Als het sculptuur af is, maak ik foto’s. Dat is voor mij genoeg. Niets wat ik ooit gemaakt heb, bestaat nog. Die vergankelijkheid heeft voor mij juist wel een bepaalde charme.”

  Benieuwd wat Van der Meer in Zwolle maakt, kijk dan eens op http://www.ijsbeelden.nl. Daar is de opbouw van het IJsbeelden Festival te volgen.

  http://www.dichtbij.nl/groot-leiden/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/3227016/leidse-kunstenares-naar-ijsbeelden-festival-in-zwolle.aspx

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.